Türk Boşanma Avukatları

Uzman Türk boşanma avukatlarımızla günün her saati hizmetinizdeyiz. İncekaş ve Ortakları, Türkiye’nin tüm şehirlerinde profesyonel avukatlık geçmişine ve dünya çapında tanınırlığa sahip bir Türk aile hukuku firmasıdır. Türk aile ve boşanma avukatlarımız, basit bir anlaşmalı boşanmadan, velayet içeren önemli mal varlığı davalarına kadar tecrübe sahibidir. Türkiye’de nasıl boşanırım? sorusu boşanma avukatlarımıza sıkça sorulmaktadır. Müvekkillerimizi aile hukuku konulu şu alanlarda temsil etmekteyiz: çekişmeli boşanma, anlaşmalı boşanma, nafaka ve tazminat, çocuk velayeti, çocuk nafakası, yabancı boşanma kararının tanınması ve diğer aile hukuku davaları.

Profesyonel Hizmet

Türkiye’de Nasıl Boşanılır?

TÜRKİYE’DE NASIL BOŞANILIR?

Aile hukukuna dair ihtiyaçlarınızı çok iyi anlıyoruz. Biz tam da bu konuda deneyimli ve uzman avukatlık hizmeti sunmaktayız. Zor ve duygusal koşullarda en doğru kararı vermenize yardımcı olmaya kendimizi adadık. Türk aile ve boşanma avukatlarımız kanuna, deneyimlerimize, durumunuza özel koşulları göz önüne alarak size güvenilir hukuki tavsiyeler verir. Büromuzun aile avukatları, özellikle çekişmeli boşanma, anlaşmalı boşanma, nafaka, tazminat, çocuk velayeti, çocuk nafakası, yabancı boşanma kararlarının tanınması ve dava takibi gibi aile hukuku konularında uzmandır.

  • Müvekkil odaklı
  • Aile hukuku kanunlarına hakim

  • Boşanma davalarında engin tecrübeye sahiptir.

Etkili iletişim

TÜRK AİLE HUKUKU VE BOŞANMA MEVZUATI

Türk Aile Hukuku ve Boşanma Mevzuatı

Türkiye’de resmi bir evlilik yaparsanız, Nüfus Dairesi evliliğinizi sisteme kaydeder. Türkiye’de yapılan tüm evlilikler Nüfus Dairesi sisteminde kayıtlıdır. Boşanma, ölüm, doğum gibi olaylar da aynı şekilde sisteme kaydedilir. Peki Türkiye’de Nasıl Boşanılır?

Evlilik yurt dışında gerçekleşmişse, size en yakın Türk Konsolosluğu’ndan evliliğin Türk kayıtlarına da tescilini yapabilirsiniz. Bu sayede Türkiye’de resmi olarak evli konuma gelirsiniz.

Türkiye’de evliliğinizi sona erdirmek için bir Türk aile mahkemesinden boşanma kararı almanız gerekir. Eşlerden birisi Türkiye’de boşanma davası açtığında hakim kendiliğinden mallar ve müşterek çocuklar hakkında geçici tedbirler alabilir.

2.000

Başarılı Boşanma

100%

İletişim Becerisi ve Memnuniyet

Avukatlarımızla tanışın

Türk boşanma avukatlarımız size en iyi temsil hizmetini sunmak için hazır!

Türk aile avukatlarımız, Türkiye’deki boşanma davanızı hızlıca neticelendirmeye hazırdır. Türk boşanma sebepleri zina, kötü muamele, tehdit, ağır hakaret, suç işleme, evi terk etme, akıl hastalığı ve geçimsizliktir.

Avukat Saim İncekaş

Boşanma Avuaktı

Avukat Tülin Keser

Boşanma Avukatı

Avukat Ebru Şenyılmaz

Boşanma Avukatı

Avukat Necmi Şenyürek

Boşanma Avukatı

Türkiye’de Ayrılık Kanunları

Boşanma davası açıldığında hakim, tarafların barışma ihtimali olduğunu tespit ederse ayrılmaya karar verebilir. Kesin boşanma kararı verilmeden önce ayrılık için 1-3 yıllık bir süre verilebilir. Peki bu şartlarda Türkiye’de Boşanmayı Nasıl Sağlayabilirsiniz?

Boşanmanın ardından kadın genellikle evlilikten önceki soyadını geri alır. Ancak hakimin iznini almak şartıyla kadın kocasının soyadını kullanmaya devam edebilir. Boşanan kadın, boşanma tarihinden itibaren 300 gün içerisinde yeniden evlenemez. Bu süre içerisinde evlenmek için mahkemeye başvurarak hamile olmadığını ispatlamalıdır.

Türkiye’deki boşanma davalarında mahkeme, çocukların velayetiyle ilgili konularda da karar vermektedir. Mahkeme, velayet kendisine verilmeyen ebeveyni, ekonomik durumlarıyla orantılı olarak her çocuğun sağlık ve eğitim giderlerine katkıda bulunmaya zorlayabilir.

Türkiye’de Anlaşmalı Boşanma

Evlilik en az bir yıl sürmüş ve ortak boşanma başvurusu yapılmışsa veya eşlerden birinin açtığı dava diğer eş tarafından kabul edilmişse evlilik temelinden sarsılmış sayılır. Bu gibi durumlarda Hâkim her iki tarafı da dinler ve çocukların korunması ve mali işlere ilişkin vardıkları anlaşmayı onaylar. Hakim, anlaşmalı boşanma şartları üzerinde her türlü değişikliği yapma yetkisine sahiptir. Her iki taraf da bu değişikliklere rıza gösterirse boşanma kararı verilir.

Anlaşmalı bir boşanma, ailedeki parçalanmayı ve onunla birlikte gelen duygusal kargaşayı en aza indirir. Talihsiz bir durum ama çocuklar için savaşanlar genellikle onlara en çok zararı verenler oluyor. Çocuklar akıllıdır. Savaştığınızı biliyorlar. Duygularınızı “okuyabilirler”. Eşiniz hakkında ne hissettiğinizi biliyorlar. Ayrıca, şunu unutmayın, tüm çocuklar bir noktada boşanmanın suçunu kendilerine yükleyecektir. Bunun olmamasını sağlamak ebeveyn olarak sizin görevinizdir.

Boşanma davasının reddedildiği tarihten itibaren üç yıl geçmiş ve birlikte yaşama dönülmemişse, evlilik sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin mahkemeye başvurması üzerine boşanma kararı verilir.

Türkiye dışında yaşıyorsanız ve boşanma, çocuk velayeti, çocuk ziyareti ve nafaka konularında size yardımcı olacak bir aile hukuku avukatı arıyorsanız, bizi arayın. Yurt dışında yaşayan ancak Türkiye’de çocukları veya boşanma sorunları olan müvekkillerle düzenli olarak çalışıyoruz. Uzun mesafeli bir hukuk mücadelesinin yol açabileceği hayal kırıklığını anlıyoruz ve seyahat masraflarınızı sınırlamak ve davanızı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Türkiye’de Gerekçeli Mahkeme Kararıyla Boşanma

Türk Medeni Kanunu’nun 2. Bölümü, Türkiye’de boşanma veya ayrılık davası açmak için aşağıdaki gerekçeleri arar:

  • Zina, Kötü Muamele, tehdit, ağır hakaret, haysiyetsiz davranışlar,
  • Evden Ayrılma: Taraflardan biri evi terk eder ve en az 6 ay geçerli bir sebep göstermeden dönmez ve hakimin uyarılarına da cevap vermezse terk edilen eş boşanma davası açabilir. Eşini evden çıkmaya zorlayan veya eşinin dönmesini geçerli bir sebep olmaksızın engelleyen de evi terk etmiş sayılır.
  • Akıl hastalığı: Taraflardan birinin ruhsal sorunu varsa ve bunun tedavi edilemeyeceği resmi sağlık kurulu raporuyla sabitse, boşanma davası kolayca açılabilir.
  • Uyumsuzluk: Boşanma davası açmak için en geniş zemin alanı bu olsa da, davalının daha fazla kusurlu bulunması halinde davalının davayı reddetme hakkı vardır. Ancak hakim, ret hakkının kullanıldığına ve evliliğin sürdürülmesinde davalı ve çocuklara bir yarar bulunmadığına karar verirse, boşanmaya karar verilebilir.

Evliliğin sona ermesine ilişkin hukuki sebepler, özel ve genel olmak üzere iki gruba ayrılır. Türk Medeni Kanunu’nun 161 ila 166. maddeleri bu hukuki sebepleri şu şekilde tanımlamaktadır: Özel kanuni sebepler zina, kasten öldürmeye teşebbüs, kötü muamele, küçük düşürücü davranış, suç işleme, makul olmayan davranış, terk, akıl hastalığıdır; genel hukuki sebepler ise geçimsizlik, anlaşmalı boşanma, çekişmeli boşanma ve boşanma davası mahkemece reddedildikten sonra üç yıl ayrı yaşamadır. Türkiye’de Nasıl Boşanılır?

Eşlerden sadece birinin vermiş olduğu kararın tebliği ile evlilik sona ermez. Aleyhinde dava açılan eşin kusurlu olduğu sabit olmadıkça evlilik sona ermez. Bu kusurun dışında, evlilik ancak çiftlerin anlaşmalı boşanma davası açması ile sona erebilir. Mahkeme, duruşmada her iki eş de de hazır bulunmazsa evliliği sona erdirmez. Başvuru zinaya dayanıyorsa, yazılı yeminli beyanların sunulması yeterli sayılmayacaktır, hakim mahkeme önünde çiftin bireysel sözlü ifadelerini dinleyecektir.

Gerçek yaşam deneyimleri

Memnuniyet odaklı boşanma ve aile avukatlığı

MEMNUNİYET ODAKLI BOŞANMA VE AİLE AVUKATLIĞI